Levelet kaptunk CSK-tól az egyesületünk egyik “rajongójától”, úgy döntöttünk leközöljük, hadd okuljon belőle más is:


“Azon agyalok már napok óta, szamittok-e én mint erdélyi, akarom mondani, székelyföldi magyar és ha igen, vajon kinek, miért…

Miközben minimum neccesnek tartom, hogy azért, mármint, hogy székelynek tartsanak bizonyos körökben, no meg, hogy én, aki vagyok, önmagamat is székelynek tarthassam, ahhoz illő és hasznos lenne betagozódnom azoknak a székelyföldi magyaroknak az éppen alakulóban levő „táborába“, akik autós matricával hirdetik székely mivoltukat, egyszersmind a magyar nemzethez való tartozásukat.

Legalábbis ez jön le nekem az Erdélyi Magyarságért Egyesület oldalán található cikkekből amelyekben a magyar-székely-latin nyelvű ország illetve felségjelzést idéző “Székelyföld” autós matricájukat népszerűsítik, hogy úgymond, újjáélesszek a fent nevezett régió lakosainak a regionális tudatát, szülőföldjükhöz való kötődését…

Ugyan nem vagyok vele tisztában, hogy mindezidáig hány darabot sikerült eladniuk az árukészletükből,de meggyőződésem, hogy viszik mint a cukrot.

Jómagam is székelyföldi magyar lennék, es számomra a lehető legtermészetesebb a szülőföldemhez való kötődés, ellenben eszembe sem jutott volna soha, hogy ezért bizonyságképpen az automra ragasztott matricával tegyem közhírre székely-magyar mivoltomat.

Mert soha, de soha nem holmi kampánycélok miatt voltak fontosak nekem a legszemélyesebb érzelmeim, kötődéseim. És az sem fordult meg a fejemben soha, hogy saját regionális tudatom, szülőföldhöz való kötődésem vagy nemzeti identitásom ürügyén akár pénzt is kereshetnék… Hogy a másokén, az meg pláne nem!”

CSK

Megjegyzés:
Tény es való, a SIC öntapadósok értékesítése jelenleg az egyesületünk EGYETLEN bevételi forrása, “mindezidáig” megközelítőleg 250 drb-ot sikerült eladnunk – hamarosan lesz “Erdély” matricánk, illetve székely népviseletbe öltöztetett kisfiut/kislányt ábrázoló ”Baba az autóban” matricánk is – az igy befolyt pénzösszegből kétnyelvű információs táblákal szeretnénk népszerűsíteni Erdély magyar lakta vidékein a vizuális kétnyelvűséget.

Ezen táblák egy része már most is megtalálható a “Kétnyelvű Erdély” c. menüpontban, bárki nyugodtan letöltheti és szabadon felhasználhassa őket.

 

Reklámok