„Az  emberi közösségek formálódásában, közösségi összetartásában hihetetlenül fontos szerepük van az illető közösség által megalkotott és elfogadott közösségi jelképeknek.

A jelkép elemi erővel hat, nagy a mozgósító ereje, érzelmeket, közösségi élményeket gerjeszt, ápolja az összetartozás érzését, szolidaritásra buzdít.

A Székely Nép évezredes történelme során, lelke mélyéből fakadóan, alkotta meg közösségi jelképeit, szimbólumait. Ezek egyaránt megjelentek népünk mindennapi életében szerepet játszó használati tárgyain, harci eszközein, kultikus alkotásain, családi és közösségi célt szolgáló építményein. Itt az ideje tehát, hogy ismét visszaadjuk jelképeinknek az őket megillető megbecsülést.” (Borsos Géza)

A Székely Népnek (Nemzetnek) van Himnusza, zászlaja és címere is.

S miként ünnepeinken büszkén vonulva, a székely lobogó alatt énekeljük a székely himnuszt, talán majd ily büszkén viseli majd az autóján, használója is legújabb öntapadósunkat: a Székelyföld címer-matricát is.

A rendelés mikéntjéről, illetve az ily módon bejövő bevetélek felhasználásáról bővebben  „AUTÓS MATRICÁK” menüpont alatt olvashatok.

Kapcsolódó:
Megjelent az Erdély autós matrica!
Megjelent a Székelyföld autós matrica

 

Reklámok