Címkék

, , , , , ,

nagy-magyarorszag Ismerjük őket, találkozunk velük minden nap. Polgártársak, akik autójukon, térképet viselnek: az úgynevezett Nagy-Magyarország körvonalait. Az illetők nyilván ilyen alakú Magyarországot szeretnének a mostani helyett. Lelkük háborog, nedvedzik, nyí, mert Trianon. E lelkiállapotot őszintén megértem: Trianon nagy genyóság volt.

De mit akarnak ezek a jóemberek Horvátországtól?

A népszerű vaktérkép tartalmazza a magyarlakta területeken kívül egész Horvátországot, Szlovákia és Románia nagyobb részét, és szerb területeket.

Nem gondolom, hogy a határtologatástól – akár békésen, pláne erőszakosan – bármi jobb lenne; de üsse kő, búsongjon Trianonon, akinek ehhez van affinitása.

Tiltakozunk a területi igazságtalanság ellen? Belenyüszítünk a rövidhullámba, hogy Justice for Hungary? Kesergőket danolunk cimbalom mellett? Jól van, megyek én is, csak igyunk hozzá valamit. De elég hülyén nézünk ki ezzel a térképpel, ami legalább ilyen igazságtalanságot ábrázol. Vegyük el másoktól a hazájukat? Hát nem az igazságért kesergünk?

Használhatnák helyette második bécsi döntés utáni Magyarország térképét. Az se volt tökéletes, de Trianonhoz és Nagy-Magyarországhoz képest az arany középút.

Még okosabbnak nézne ki a tisztelt revizionista társaság, ha egyszerűen a magyarlakta területek körvonalát lengetnék.

Ugyanakkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni szülőföldünkről, önazonosságunkról a Nagy-Magyarország iránti epekedésben. Arról hogy az erdélyi, székelyföldi közösséghez tartozunk, hogy szülőföldünk egy megismételhetetlenül egyedi európai térség, sajátos hagyományokkal, kultúrával, természeti kincsekkel, jellegzetes ízekkel és színekkel.

TSY

Használjunk inkább TSY (Erdély) / SIC (Székelyföld) autósmatricát demonstrálva vele történelmi régiónk létezését azok számára is akik még nem hallottak avagy nem akarnak hallani róla! Mert minek is a trianonozás, a nosztalgiázás Nagy-Magyarország iránt? Mindannyian tudjuk az SICeltolódott nemzetiségi arányok miatt Erdély Magyarországhoz való csatlakozása földrajzilag lehetetlen. Mi csupán, csak a magyarság identitását tiszteletben tartó országot szeretnénk, ahol a polgárokat nem osztják anyanyelvük alapján fölé- és alárendeltségi viszonyra.

Tóta W. Árpád írása nyomán

Aszalos Istvánelnök 
Erdélyi Magyarságért Egyesület 
 
HIRDETÉS:
 
 
Reklámok