Nyílt levél  Ráduly Róbert polgármester úrnak.

A közelmúltban röppent fel a hír, miszerint: zászlóparkot hoznának létre Csíkszeredában. A tervezett zászlóparkban a székely lobogó mellé, felvonnák a magyar angyalos címeres trikolórt, a város, az Európai Unió, a NATO, valamint Románia zászlóját is.

Mint ismeretes „a zászlópark azt kívánja szolgálni, hogy a város minden polgára otthon érezhesse magát jelképeinek szabad használata által is, ugyanakkor azt az üzenetet is magában hordozná, hogy mindenkinek joga büszke lenni nemzeti hovatartozására.”

Tisztelt Ráduly Róbert polgármester úra zászlóparkkal kapcsolatosan következő kéréssel fordulnék önhöz: a már fentebb felsorolt zászlótípusok mellé vonjak fel Erdély zászlaját is!

erdely zaszloERDÉLY ZÁSZLÓ rendelhető az Erdélyi Magyarságért Egyesülettől! Bővebb infóért írj az erdelyimagyarsagert@gmail.com e-mail címre.

Hiszen, ma amikor a régiósítás lazában ég az egész ország, ma amikor a román kormány minduntalan arra törekszik, hogy a többségében magyarok lakta Székelyföldet beolvassza egy román többségű régióba megengedhetetlen lenne ne szövetkezni az erdélyi románsággal tudván, hogy a transzszilvanizmus fogalma – mint olyan – körükben is egyre népszerűbb.

Az erdélyi történelem és hagyomány teljes mértékben különbözik az Ó királyságétól. Erdély, mindig is a civilizált Európa része volt, ők is lássák a szomorú valóságot miszerint Az Erdélyben összegyűjtött adók, jogtalanul Moldvát és Olténiát gazdagítják.

970567_460663964010130_976830059_n

2013.05.18. – Kolozsvár: Többségében román nemzetiségűek tüntettek Erdély önrendelkezéséért

Tűzzük ki hát az erdélyi népek: románok, magyarok, szászok és székelyek közös jelképét, hiszen mindenkire szükség van a harcban. Egyenként kell meggyőznünk környezetünket, hogy az autonómia az egyetlen megoldás!

Éljünk a lehetőséggel, használjuk jelképeinket: tűzzük ki úgy a székely, mint az Erdély zászlót intézményeinkre, középületeinkre, otthonainkra, hirdetvén a közös célt:

Autonómiát Erdélynek, Autonómiát Székelyföldnek!

Aszalos István, elnök
Erdélyi Magyarságért Egyesület 
 
Kapcsolódó:  
Piros-sárga-kék, jaj be szép
 
HIRDETÉS
Erdély-, Székelyföld autósmatricák kaphatók

 

Reklámok