1378880113_7680Döbbenten figyeltem a román–magyar labdarúgó-mérkőzéshez kapcsolódó eseményeket Budapestről. Láttam, olvastam annak a pár száz idiótának az esetét, akik az ÉN városomban magyarokkal balhéztak, verekedtek.

Régóta kérdezgetik tőlem, miért nem veszem fel a magyar állampolgárságot? Több oka van ennek. Egyik az, hogy amíg engem Romániában bozgornak, hazátlannak nevez a románság alacsonyan művelt és kevésbé iskolázott rétege, addig Magyarországon székely oláh, román cigány stb. vagyok. Egyetlen hely, ahol román barátaim nem bozgoroznak le, ahol a magyarországi „testvéreink” nem cigányoznak, oláhoznak le, az Székelyföld.

Végigfutott az agyamon hazafelé jövet, miféle helyzet állna elő, ha Székelyföld Magyarországhoz tartozna. Legalább olyan rossz lenne, mint ahogyan most állnak a dolgok. Most a regáti műveletlen oltyánok és egyéb állatfajták aláznak meg nap mint nap, ám ha Magyarországhoz tartoznánk, akkor a saját fajtánk tenné ugyanezt.

Nem kérek magyar állampolgárságot, hiszen nem akarok olyan alakokkal egyazon állam polgára lenni, akik egy labdarúgó-mérkőzésre jönnek, de törnek-zúznak, majd miután a magyargyűlöletet maximálisra izgatták, szépen hazamennek. Nem akarok olyan ország állampolgára lenni, ahol egy párt publikusan megteheti azt, hogy haláltáborokról, cigány- és zsidóirtásról beszéljen, mert talán pár év múlva engem, a székelyt is ki akar majd irtani. Itthon, Székelyföldön legalább román barátaink tisztelnek, mert magyarok vagyunk, és olyan kultúrát teremtettünk, amire ők felnéznek.

Karda Zoltán, Sepsiszentgyörgy
Székely Hírmondó

HIRDETÉS: 
Erdély-, Székelyföld autósmatricák kaphatók
 
Kapcsolódó: 

A külhoni magyarok örökös problémája hogy Magyarországon gyakran leszlovákozzák, leszerbezik, leukránozzák, lerománozzák őket és afelől megnyugodhat minden kedves határon túli magyar olvasónk, hogy ezen a helyzeten az sem változtat ha netán honosíttassa magát és felveszi a magyar állampolgárságot (is).

Jogilag ugyan valóban a magyar nemzet része lesz hiszen sem a magyarországi jogszabályok, sem a nemzetközi egyezmények nem ismernek kétféle állampolgárságot: alapuljon az akár születésen, akár honosításon vagy bármi más jogcímen, az állampolgárság mint jogviszony tartalma egyenlő. Ezt mondja a jog. A gyakorlati életben a kádári történelemtanítás és nemzettudat-nevelés visszamaradottjai azonban továbbra is kétségbe vonják nemzetiségünk.

Mert hiába tartjuk kezünkben a magyar állampolgárságunkat igazoló oklevelet, ha egy méterrel az anyaország határain belül már külföldinek tekintenek bennünket …

OLVASD TOVÁBB: 
Mit ér egy külhoni magyar?

 

Reklámok