2_2b

illusztráció

Olvasom a hírt miszerint: “Szilveszter éjszaka megvertek egy férfit Sepsiszentgyörgy központjában. A férfi, Gheorghe Predu 1994 és 2001 között a Demokrata Párt megyei elnöki tisztségét töltötte be, korábban korrupciós botrányba is keveredett. Az MTI a Mediafax hírügynökségre hivatkozva azt állítja, hogy a férfi etnikai indíttatású bántalmazás miatt tett feljelentést a Kovászna megyei rendőrkapitányságon.

A férfi azután tett feljelentést, hogy öt-hat húsz év körüli fiatal ütlegelni kezdte, mert magyarul megszólították, de közölte: nem beszél magyarul. Predut a megyei kórházba vitte a mentő, bordatörést szenvedett.” Predu így értékelte a történteket:

Ha korábban azt mondta volna nekem valaki, hogy ilyesmi megtörténhet Sepsiszentgyörgyön, nem hittem volna el.

Személyes véleményem ez ügyben a következő: Gyűlölni valakit nemzeti (vagy faji, szexuális stb.) hovatartozása miatt MINDENHOL bűn, még Székelyföldön is. És hogy itt a románok kevesen vannak, annál nagyobb bűn, mert így gyűlölni kockázatmentes.

banner_9GweSegmYUaWy6sUTovábbi infóért kattints a képre!

Ez a gyűlölet az első lépés azon a meglepően rövid úton, amelynek a másik végén nagyon szomorú dolgok vannak, az emberiség szégyene. Hadd ne részletezzem.

Én magam azt tartom szomorúnak, hogy itt Erdélyben, olyan nemzetként amely megtapasztalta és ma is folyamatosan tapasztalja a gyűlöletet, nem tudjuk ezt határozottan elutasítani. Azt, hogy nem ismerjük fel igazi ellenségünket, a gyűlölködést. Csak a “másik” gyűlöletével van bajunk, a magunkét megtűrjük, vagy éppen támogatjuk?

Aszalós István, elnök
Erdélyi Magyarságért Egyesület
 

Hozzászólni a cikk alatti vélemény dobozban lehet!

 
HIRDETÉS:
Székely- és Erdély zászló kapható
Reklámok