images (3)A külföldön élő, de anyaországi lakcímmel nem rendelkező szavazók egyéni jelöltekre nem, kizárólag a pártlistákra szavazhattak. Ugyanakkor, az már a választások előtt is köztudott volt, hogy még ha félmillióan szavaztunk volna, akkor is csak két-három mandátum sorsa múlott volna rajtunk. De mint tudjuk a levélben szavazók névjegyzékében csupán 193.793 külhoni magyar választópolgár szerepelt. Így egyértelmű az is miszerint április hatodikán csak egyetlen mandátum sorsa múlott a döntésükön a 199 fős parlamentben.

Számunkra a határon túl élő magyarok számára lévén, hogy szavazatunknak nem volt tétje a voksolás mint olyan jelképes ügy, de fontos szimbólum: összetartozunk. Közel száz év szétszakítottság után végre közösen döntöttünk a jelent és a jövőt érintő kérdésekben.

Az anyaországban sajnos azonban nem mindenki gondolja így. Van akit zavar a tudat, hogy a határon túl élő több millió magyart még ha csak egy képviselő által is, de képviselve lesz az Országgyűlésben. Mi több egyesek meg ennél is tovább merészkednek egyenesen az erdélyi magyarokat teszik felelősé azért amiért a Fidesz ismételten kétharmados többséget szerzett az anyaországiak jóvoltából (Ismétlésül: a külhoniak szavazhattak, az anyaországiak választhattak). Legalábbis erre enged következtetni az alábbi nyílt levél amelyet szerzője volt olyan “kedves” és eljuttatott hozzánk. Íme:

Nyílt levél az erdélyi magyaroknak

Kedves erdélyi magyarok! Köszönjük, hogy újabb 4 (vagy 20, vagy ki tudja hány) évre ránk szabadítottátok a fideszt. Köszönjük, hogy megfontolt döntést hoztatok, alaposan tájékozódtatok, mielőtt odatettétek az x-et. Megnéztétek szépen, hogy mit mond a magyar tévé, és máris baromi okosak lettetek abból, mi is van ma Magyarországon. Ugye?

De most komolyan: Hogy vettétek egyáltalán a bátorságot ahhoz, hogy szavazzatok??? Hogy mertetek véleményt nyilvánítani? Miből gondoltátok, hogy beleszólhattok a sorsunkba???

Ja, hogy jogot kaptatok rá? Kitől? Az épp uralkodótól, aki már réges régen megvezetett titeket? És odabent az igaz lelketek mit mond? Van jogotok egy másik szerencsétlen embertársatok felett ítélkezni? Van jogotok beleszólni az életébe? Megkérdeztétek ezt magatoktól, mielőtt borítékoltatok?

Nos, hát közlöm veletek, hogy ma Magyarországon szar élni! Legalábbis a nagy többségnek szar. (Bocsánat, ha nem túl tetszetős kifejezéssel élek, de az ízes magyar beszédet még értitek.)

Szóval közlöm, hogy itt most szar iskolásnak lenni, tanárnak lenni, betegnek lenni, orvosnak lenni, dolgozónak lenni (éhbérért), munkanélkülinek lenni, közmunkásnak lenni, rendőrnek lenni, cigánynak lenni, magyarnak lenni… (Kipróbáltad bármelyiket is? Megkérdezted bármelyiket is?)

Néhány embernek jó. Annak a néhánynak, akinek van pénze arra, hogy befolyásolja a ti véleményeteket. Nekünk – egyszerű embereknek – nem volt. Ti pedig nem kérdeztetek minket. Csak ész nélkül borítékoltátok, hogy továbbra is szar legyen nekünk. Hát köszönjük szépen!

Azért hogy képben legyetek, közlöm: Ez is – mint oly sok minden más – az „oszd meg és uralkodj” egyik eleme lett. Ti szavazógépnek lettetek használva, mi meg szívunk. Mindketten egyszerű emberek vagyunk, valószínűleg hasonló gondokkal, bajokkal. De most jól egymás ellen lettünk fordítva. Én legalábbis – bevallom -, hogy haragszom rátok. Haragszom, mert a választási eredmények után feltámadt a kalandvágyam, és ha nem akarok itthon éhen dögleni, meg a gyerekeimnek is szeretnék valami jövőt, akkor kénytelen leszek gyerekestül világgá menni, mert ez itt élhetetlen. Köszönöm nektek, hogy el kell hagynom a hazámat.

Nem, ne gyere most azzal, hogy te meg az egész életedet idegenben éled. Arról nem én tehetek. Ami viszont most van, arról te tehetsz, mert beleszóltál.

Menjetek majd Felcsútra a stadionba tapsikolni, míg mi mosogatunk valami angol cégnél…

Mert Magyarország jobban teljesít…

Ui.: Mielőtt kritikát kapnék, hogy nincs aláírva a cikk. Nos, ez azért van, mert bár a nagypofájú réteghez tartozom, de kedves erdélyiek, talán még emlékeztek rá, milyen volt az élet Ceausescu alatt… Hát tudjatok róla, hogy a magyarországi “szabadság” erősen afelé tendál. Ezt szavaztátok meg.

 B. H.

Olvasva a levélíró szavait egyértelmű: veri az Isten a (hülye)magyart, de verje is míg össze nem tart!

Aszalós István, elnök
Erdélyi Magyarságért Egyesület  

H  I  R  D  E  T  É  S

>>> Székelyföld és Erdély az autókon <<<

KAPCSOLÓDÓ:
Dögöljenek meg az erdélyi patkányok, akik Orbánra szavaztak!
Reklámok