Tiltakozás a székely jelképek jogtalan betiltása ellen

A brassói táblabíróság döntése nyomán előbb Uzonban – a polgármesteri hivatal homlokzatáról – , majd pedig Sepsiszentgyörgyön – az Erzsébet parkban tavaly felvont székely lobogókat is el kellett távolítani. Legutóbb pedig Kézdivásárhely önkormányzata volt kénytelen leszerelni a székelyek nemzeti jelképét a Tanács épületéről és a Gábor Áron szobor mellől a jogerős bírósági végzés értelmében, mi több itt a “Városháza” felirat is eltávolításra került.

1625645_703646159667977_148142087_n

Nyilvánvaló: a román hatalom dühödt harcot folytat a székelyek önazonossága illetve jelképei ellen. Mi magunk pedig, csupán tehetetlen szemlélői vagyunk az eseményeknek. Földjeinket megműveljük de harcolni már elfelejtettünk érte? Eljött az ideje az összefogásnak! Lepjünk fel a román hatalom önkényes, demonstratív jogfosztásával szemben!

Arra kérjük, Székelyföld és mindazon karpátmedencei magyar települések lakóit akik szimpatizálnak az erdélyi magyar önrendelkezés gondolatával, tűzzek ki otthonaikra a székely zászlót. (Akinek szüksége van, zászlóra az Erdélyi Magyarságért Egyesülettől, (ITT) beszerezheti.) Vágjunk vissza a román hatalomnak! Mutassuk meg, hogy hiábavaló minden próbálkozásuk, ha be akarjak tiltani az autonómiaharc szimbólumának használatát, az egyre nagyobb számban fog lobogni – emlékeztetőül, hogy Erdély jogfosztottjai nem felejtik a gyulafehérvári nyilatkozat megszegett ígéretét, meg persze annak következményeit sem, mert ha az akkori ígéreteknek 96 év alatt érvényt lehetett volna szerezni, akkor a romániai magyarság ma minden szintű autonómiával rendelkezne.

A hivatalokról, közterületeinkről ugyan eltávolíthatják a székely zászlókat de azt soha ne felejtsék: Székelyföldön több magánház van, mint polgármesteri hivatal. Tűzzük hát ki otthonainkra, hiszen a brassói táblabíróság indoklásában is leírták, hogy magánterületen használható a székely zászló.

Hajrá székelyek, hajrá Székelyföld!

Aszalós István, elnök
Erdélyi Magyarságért Egyesület
 
 
*Mindazoknak akik tőlünk vásárolnak székely zászlót ajándékba egy SIC öntapodóst is adunk, melyet kiragasztva az autójukra, büszkén demonstrálhatják régiónk létezését az utakon is.Székely zászló az alábbi hivatkozásról rendelhető: 
https://erdelyimagyar.wordpress.com/zaszlok/ 

 

 

Reklámok