A székelyek nem magyarok

A román nackóknak elegük van a Székelyföldből

Elegünk van az RMDSZ-ből, az EMNP-ből, az MPP-ből, az SZNT-ből és más rövidítésekből, amelyek mind egyetlen képletre épülnek, és egyetlen utópiából táplálkoznak: a „Székelyföld” fikciójából.

Napi nackó: a Székelyföld nem létezik, utópia, kitaláció, fantazmagória. A székelyek nem magyarok, az őket egykor elnyomó magyar állam most felhasználja őket Románia szétdarabolásához. Bogdan Diaconu következik, aki naponta megerősíti ama felvetésünket, hogy autonómia ügyében vagy összezárunk, vagy a román nacionalizmus gyűlölete maga alá gyűr.

“Elegünk van az itteni és a ki tudja honnani magyar politikusok által kitalált Székelyföldből, akiknek nem létezik normális magyar kisebbség, nem léteznek magyar nemzetiségű román állampolgárok, csupán a Székelyföldnek nevezett kitaláció rögeszméje. Elegünk van abból, hogy minden magyar politikai tervnek egyetlen célja van: a Székelyföldnek nevezett kitaláció hivatalosítása.

Elegünk van abból, hogy minden alkalommal, minden választáskor, minden diskurzusban, minden magyar felvonuláson lenyomják a torkunkon a Székelyföld elnevezésű kitalációt, mintha a gulyás és a csárdás csak akkor volna megőrizhető, ha írja rajtuk, hogy Székelyföld. Ha ez a szó annyira fontos a magyar politika számára, miért nem fogadja el Magyarország az új elnevezést, hogy az egész szomszédos ország  egy Székelyföld legyen, és így a szent képlet értelmet nyerjen?

https://i0.wp.com/cdn.citynews.ro/sites/default/files/styles/900xauto/public/www/articole/cluj-protest-noua-dreapta-fata-consulatului-ungariei-pateul-e-singurul-ardeal-pe-care-il.jpg

Elegük van… (fotó: cdn.citynews.ro)

Az elnevezés gusztustalanságig ismételgetett rögeszméje annak a bizonyítéka, hogy a Székelyföld nem létezik. Ami létezik, annak nincs szüksége arra, hogy minden kerítésre felírják, és minden utcán kiabálják.Elegünk van abból, hogy a magyar politikusok egyetlen elfoglaltsága a Székelyföld kitalálása.Nincsen más gondjuk, nem ejti kétségbe őket, hogy azon a földrajzi helyen, amelyre rögeszméjüket ráerőltetik, nincsenek befektetések, a munkanélküliség országos szinten az egyik legmagasabb, a szegénység pedig sokkal valóságosabban dühöng, mint amennyire megszállottan kergetik ők a Székelyföld fikcióját?

A „Székelyföld” című utópiában a politikai vezetők kétlábúak vagy egyszerűen az a tény, hogy ehhez a felsőbbrendű kaszthoz tartoznak, megkíméli őket attól az erőfeszítéstől, hogy két lábuk legyen, és a közönséges halandók között járkáljanak? Lehet, hogy ha felébrednének álmukból, lemondanának az oly nagyon vágyott, ám teljességgel lehetetlen autonómiájukról. Ha mindkét lábukat letennék a földre, rájönnének, hogy a bármilyen nemzetiségű román állampolgároknak más gondjaik vannak, mint a különböző határok megrajzolása és területi fogalmak kitalálása.

Ne-am săturat de Ţinutul Secuiesc

A romániai magyar politika egy kitaláció köré épül (fotó: adevarul.ro)

Elegünk van abból, hogy a romániai magyar politika másról szól, mint Romániáról, hogy ehelyett egy ideális, utopisztikus, fantazmagórikus, „Székelyföldnek” nevezett országról szól, ahol az Isten magyarul beszél annak ellenére, hogy az illető térségben a románok mellett székelyek is laknak, akik nem magyarok, és akik a románok oldalán harcoltak az elnyomó magyar állam ellen.

H  I  R  D  E  T  É  S

>>> Székelyföld és Erdély az autókon <<<

Elegünk van a történelem átírásából, amelynek célja a Magyarországhoz tartozó Székelyföld kitalálása.Miközben éppen Budapest nyomta el a székelyeket hosszú időn keresztül azért, hogy mostanában rájöjjön: fel tudja használni őket Románia szétdarabolásához. Ezért van az, hogy most minden úton-módon kikéri magának a jogot, hogy „megvédje” azt a román földet, amelyen egy székely kisebbség is él.

https://i0.wp.com/archivum.magyarhirlap.hu/sites/default/files/styles/szovegbe_agyazott_teljes_szelesseg/public/szekelyzaszlo.jpg

Nagyon elegük van… (fotó: magyarhirlap.hu)

Elegünk van az RMDSZ-ből, az EMNP-ből, az MPP-ből, az  SZNT-ből és más rövidítésekből, amelyek mind egyetlen képletre épülnek, és egyetlen utópiából táplálkoznak: a „Székelyföld” fikciójából.

Mi történne, ha beismernénk, hogy a „Székelyföld” nem létezik? Hirtelen eltűnne az összes magyar politikus, és nyomaik kitörlődnének a történelemből, mivel elveszítenék munkájuk tárgyát?

Elegünk van a Székelyföldből, ebből a wonderland-ből, ahol az éj leple alatt hihetetlen csodák történnek, amelyek nyomán a székelyek hirtelen magyarokká válnak, ahhoz a Budapesthez imádkoznak, amellyel egykor harcban álltak, és ahol Magyarország egyszerre csak Románia jó sorsa iránt érdeklődik, segíteni akar neki területei adminisztrálásában, és ahol jövőbeni-egykori-potenciális magyar hivatalosságok kétlábúakká válnak.”

forrás: kolozsvaros. ro (szerk.) – adevarul.ro 

Reklámok

8 thoughts on “A székelyek nem magyarok”

 1. Románia nem ország, hanem szemétdom! A románok nem emberek, hanem, cigányok!

 2. Szekelyfold letezik.Letezett,es letezni fog.Es nem fog megszunni,amikor a csocselek akarja vagy szeretne.A szekely zaszlo megjelenese utan a mostani romanok osei meg jo ketszaz evet kellet varniuk,hogy zaszlojuk legyen,es ketszazotven evet,hogy orszagot kapjanak az akkori nagyhatalmaktol,ugy,ahogy a kesobbiek soran,ugyanazon nagyhatalmak”megjutalmaztak”ujabb teruletekkel ezt a lics-locs politikat folytato orszagot.Es most,a Sergiu Nicolarscu sci-fi filmjein folnovekedett nemzedekek kijelentik:Szekelyfold nem letezik!Azt a betyar mindenit neki!Ha jol tudom,es ez csak EGY pelda,a mult evben unnepelte a szekelyfoldi Alfalu fentallasanak a 800 evet.Namarmost,a”hires”roman filmrendezo”tortenelmi”alkotasait magaba szippanto nepes tomeg tudja egyaltalan,hogy mit is jelent 800 ev Erdely es a Szekelyfold torteneteben?!?En magyon ketelkedek benne.De a legnagyobb gondot nem a roman nackok jelentik,hanem az,hogy mi egyszeruen keptelenek vagyunk”ellenszert”talalni erre a viselkedesre.Mi ugy gondoljuk, tobb szaz eves templomaink,iskolaink,kozepuleteink megvednek minket mindentol,hogy elodeink hirnevere es batorsagara”tamaszkodva”elkeruljuk majd a megmerettetest.Nem fogjuk.Vagy igy,vagy ugy,de majd szembe kell nezni az elkerulhetetlennel.Azok,akik vagyunk,ahanyan maradtunk,nekunk KELL majd bebizonyitani,hogy igenis,SZEKELYFOLD letezik.Es nem letezik a romanok ellen,mert nem AZERT es nem AKKOR jott letre.Egyszeruen letezik.Es ITT van.

 3. A románok többsége nem ismeri a magyar történelmet de még a sajátját sem. Ennek oka a folyamatos soviniszta, rasszista, kirekesztő politika gyakorlása abból a célból, hogy minden nemzetiséget elrománosítsanak vagy elüldözzenek. Ennek a politikának a következménye többek közt az is, hogy a román egy főre eső nemzeti jövedelem a magyar felét alig haladja meg, annak ellenére, hogy Románia kifejezetten gazdag a környező országokhoz képest. Visszatérve a “tiszta” nemzetállami törekvésekhez, a magát Románnak valló lakosság legalább olyan kevert mint a magyar vagy a szlovák, bőségesen megtalálhatók benne még ázsiai elemek is mint például a kunok akik az első román államokat alkották meg, akik aztán nyelvet váltottak, ugyanúgy mint a bolgárok. A román történészek egy része ismeri a valós történelmet de ha beszélni mernek róla akkor rögtön lehazaárulózzák öket és egzisztenciálisan ellehetetlenítik. Nekik kell segíteni és felvilágosítani a közvéleményt és annyit kérni tőlük, hogy gondolkodjanak és ne akarjanak olyat másnak amit maguknak sem akarnak. Egyszerűen agyrém, hogy azonos szövetségi rendszerben levő országok között van olyan amelynek már a polgárai is tele vannak gyűlölettel egy másik ország vagy nép iránt akinek még sokat is köszönhetnek és szomszéduk is. Józan ésszel belátható ha az őslakos magyarok, székelyek és egyéb nemzetek nem érzik jól magukat Romániában akkor előbb-utóbb a románok sem fogják jól érezni magukat. Ami pedig az autonómiákról ma folyik román részről a románok vezetői ígéreteket tettek rá, legelőszőr Gyulafehérváron. A székely autonómia létezett a Magyar Királyságon belül, sajnos az akkori magyar politika megszüntette a modernség jegyében 1876-ban a szászokéval együtt. Érdekességként megemlítem, hogy ugyanabban az időben román iskolát nem kellett kérvényezni csak bejelenteni és ha a működési feltételek megvoltak akkor jött az állami támogatás.

  • Györke Aladár said:

   Úgy írom le, ahogy nekem mesélték:
   Nicolae Iorga kiváló román történész volt. Egy előadása után a Francia Akadémián, egy francia történész megkérdezte, hogy lehet, hogy egy olyan nagy tudású történész mint ő, állít egy olyan ostobaságokat mint a dákó-román eredet, azt felelte, hogy a román nemzeti érdek fontosabb mint a történelmi igazság.
   László úr sok igazságot leírt, de nem nemzeti érdek, hogy ma még többen tudomásul vegyék. Én bízom a jövőben és hiszek a kibékülésben. vannak román vélemények. amiket meg kell dicsérjük és magyar odamondások amiket többen szégyellünk.

 4. Mi lenne, ha ez a bölcs óromán politikus megkérdezné először a székely közösséget, hogy magyarnak vallják-e magukat, vagy sem, és hogy harcoltak-e valaha is Budapest ellen.

  Köszönjük, ülje le egyes! (hármas:)

 5. Bak István said:

  Azt sem tudják , hogy 600 éve ők hol voltak !!!!

 6. Szegény nacionalista bocskoros románok ,kínjukban már azt is elfeledték hogy kicsodák..mindennel próbálkoznak a magyarság ellen..

 7. Kovács Teodor said:

  Elegem van a kurva életbe a nacionalizmussal. Sok idióta bunkó paraszt. Tudjátok, hogy én honnan írok? Angliából- és miért? Mert eljöttem, hogy ne dögöljek éhen. Mert se a román, se a magyar nem volt képes egy stabil gazdaságot teremteni. Ti azt hiszitek, hogy itt olyan fasza? Hát nem- csak jobban megéri itt lenni, mint otthon éhenhalni. Inkább azon vitatkozzatok, hogy a székelyföldi erdôk hová tûnnek el. És nem tudom,hogy ezt a propaganda cikket ki írta,de az tuti, hogy nem 100%-os. A Székely is magyar, annyi különbséggel,hogy bennük még van nemzeti öntudat és tudják,hogy mi a kultúrájuk és tudják, hogy milyen kisebbségként magyarságért harcolni. Az rmdsz- meg a többi szektáról nincs mit írnom, mert azok is politikusok- úgyhogy rem. mindenki érti, hogy ez a közemberekrôl beszélek, a politika az máshova tartozik. Románia az valóban egy szemétdomb, én sokszor csodálkozom,hogy még egyáltalán létezik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s