Miért drágább az “erdélyi” zászló, mint a magyar nemzeti lobogó?

A CBA üzletlánc hergeli a magyarországi baloldalt

A nemzeti zászlónak drágábbnak kellene lennie, mint az „erdélyi zászlónak” és ez által minden a helyére kerülne az univerzumban? Vagy esetleg az a baj, hogy egyáltalán lehet “erdélyi zászlót” is kapni a magyar piacon?

Azt írta tegnap este a 444.hu, Lukács László MSZP-s képviselő (nem, nem a Tankcsapda frontemberéről van szó) Facebook oldalára hivatkozva, hogy a CBA-ban előtérbe került a hazai termék: másfélszer kerül többe az erdélyi zászló, mint a magyar.

zaszlok1

Lukács Zoltán  “CBA – “Erdélyi Zászló” A kacsintós smile mindent visz!” (fotó: Facebook)

Most kivételesen nem szeretnénk azzal foglalkozni, hogy egy MSZP-s honatya ismerőseinek mi jut eszébe egy olyan fotóról, amelyen az igencsak székely zászlónak tűnő „erdélyi zászló” ára van feltüntetve. Pedig az is megérne egy misét. Mégis egy-két hozzászólás ízelítőnek, hogy lássuk, hol a helyünk:

„Nekem csak nemzeti zászlóra van szükségem. Én magyar vagyok, nem erdélyi. Rá isfáztam rendesen. Kedves erdélyiek nem Titetket akarlak bántani, de ez Magyararország és nem Edély. Fogjátok be a lepcses szátokat és pénzért ne tegyetek tönkre bennünket, de azt hiszem hogy ez már megtörtént. Ne higyjétek, hogy evvel Nektek jobb lesz. Gyertek haza van itt bőven hely,, mert már 1,5 millió magyaroszági magyar elment, van itt hely, Gyertek csak, majd megismeritek a magyarok Istenét-Vigyétek a Viktort, nekünk nem kell. Legyen a Tiétek a Tőkés Lászlóval együtt.+”

„A barom dísz magyar vegyen a lopott pénzén, amennyit csak akar!”

Persze bárkiben felmerülhet a kérdés (még bennünk is, akik nem vagyunk “barom dísz magyarok”) amellett, hogy mi keresnivalója van a zászlónak a CBA termékei között, (jó, tudjuk, hogy magyar üzletláncról van szó) miért kerül hozzávetőlegesen 10 lejbe egy székely zászló, és miért olcsóbb a magyar nemzeti? És ha van magyar és székely zászló, az EU zászlaja miért nem virít a kínálatban? (Mellékszál ugyan: a román zászlópiacon egyébként – a papírzászlókat leszámítva – hasonló árfekvésben nem nagyon találtunk sem román, sem EU-zászlót, csak ennél sokkal drágábban)

Itt viszont nem ezek a helyes kérdések, hanem az, hogy tulajdonképpen mi is a probléma és a hírérték a baloldalon? Mondjuk azon a szégyenen kívül, hogy valaki “erdélyi zászlónak” titulálja a székely zászlót. Amellett, hogy az erdélyiekkel szembeni ellenszenv felkorbácsolására kitűnően alkalmas, jó lenne, ha az érintettek megválaszolnák: most akkor a nemzeti zászlónak drágábbnak kellene lennie, mint az „erdélyi zászlónak” és ez által minden a helyére kerülne az univerzumban? Vagy esetleg az a baj, hogy egyáltalán lehet “erdélyi zászlót” is kapni a magyar piacon?

Mivel a CBA illetékeseit nem sikerült megszólaltatni az ügyben, kizárólag olvasóink tippjeire hagyatkozhatunk. Szívesen olvasnánk, hogy az erdélyiek szerint a felbecsülhetetlen, pénzben kifejezhetetlen eszmei értéken túl, mely piaci logika indokolja, hogy Magyarországon drágábban lehet hozzájutni a székely zászlóhoz, mint a nemzeti lobogóhoz? Már csak azért is, hogy Lukács László se haljon meg hülyén.

Addig is az ő kedvéért: Erdélynek nincsen hivatalos zászlaja, mivel a régió Románián belül nem rendelkezik autonómiával. A zászlóban használt színek: a kék, piros és sárga megegyeznek a címer színeivel, amely az itt elő magyarokra, székelyekre és szászokra utal. A zászló közepén Erdély ősi címere köszönt vissza, melynek felső felében kék alapon vörös nyelvű, vágott fekete turul, jobbról arany naptól balról ezüst fogyó holdtól kísérve, alsó félében aranysárga mezőben hét vörös bástya található. A címermezőt pedig egy vöröspólya osztja ketté. A magyar nemzetet a fekete turulmadár, a székelyeket a nap és a hold, míg a szász székeket (Kőhalom, Medgyes, Nagysink, Sebes, Szeben, Szászváros, Szerdahely) a hét vörös bástya jelzi.. A “szmájlis” fotón megjelenő lobogó nem az “erdélyi”, hanem a székely zászló.

forrás: kolozsvaros. ro (szerk.) – 444.hu/címlapfotó: magyarno.com

H  I  R  D  E  T  É  S

>>> Székelyföld és Erdély az autókon <<<

 

Reklámok

5 thoughts on “Miért drágább az “erdélyi” zászló, mint a magyar nemzeti lobogó?”

 1. Tóth János said:

  A TORZSALKODÁS megy. Én EREDETI SZÉKELY zászlóhoz, szeretnék hozzájutni. Tudom, van harci zászló is. Mindegyikre kíváncsi lennék! Aki tudja közölje!
  Hol kaphatóak?
  Köszönettel: Tóth János

 2. Nem vagyok mar fiatal,de egy ideig szentul meg voltam gyozodve,hogy csak a roman politikai elet kepes futoszallagon”gyartani”avatatlan,hozza nem erto, kontár egyedeket,akik,majd a kesobbiekben,politikusnak nevezik magukat.Tevedtem.A magyar politika is”utnak”inditotta a maga”csodabogatait”Es egyaltalan nem meglepo,hogy baloldali.Es miert kellene elmagyarazni Lukacs Laszlo urnak,hogy dragabb a szekely zaszlo?Hogy ne haljon meg hulyen?!?Szerintem ezzel mar elkestunk…De neken van egy sokkal egyszerubb magyarazatom:ugyanazert,amiert itt,Erdelyben,dragabb a MAGYAR zaszlo,mint a SZEKELY…Azert az ember megveszi mind a kettot…es vegul nem az szamit(mar akinek!!!)hogy 2489 forintba,vagy lejbe kerult,hanem az,hogy egymas mellett vannak…De,amint mar mondtam,nem vagyunk egyformak…kinek a pap,kinek a papne,es kinek a harangozo….

 3. Lukács Zoltán said:

  Tisztelt Szerkesztö úr! (a nevét sajnos nem látom)

  Lassan majd tessen eldönteni, hogy Lukács Zoltánnak, vagy Lászlónak kíván nevezni, mert az írásban hol így, hol úgy használja, a képaláírásban pedig megint csak Zoltán van. Egyébként annak hívnak. Édesapám Lukács Károly volt, aki Ozsdolán született és onnan települt át családjával Magyarországra. Ma is élnek rokonaim Ozsdolán, Brassóban, Kézdivásárhelyen és Marosvásárhelyen is.
  Ezért is (de nem csak ezért) engem aztán nem igen tud egy zászlóval hergelni a CBA, ahogy ön ezt szíveskedett leírni.

  Ami a postot illeti. Elég elszomorító, hogy nem igazán értette meg annak az üzenetét. (azt nem feltételezem, hogy szándékosan magyarázta félre.) Az egyáltalán nem az volt, hogy melyik zászló kerül többe. Az üzenet az volt, hogy a magyarkodó, nemzetieskedő (egyébként csupán szlogenjében de tulajdonviszonyaiban már kevésbé magyar) CBA képtelen megkülönböztetni az erdélyi és a székely zászlót. Ennyi volt a post üzenete. (erre épül egyébként az ön írása is, csak azt nem akarja észrevenni, hogy az én postom is pont ezt mutatja be.)

  Az, hogy a több ezer ember közül egy-kettő hogyan kommentálta a képet az a demokrácia velejárója. Mint ahogy az is, hogy ön nekem tulajdonítja a zászlók árának firtatását, amiről én egy szótagot nem írtam sehol. Az a 444.hu írásában jelenik meg, amihez meg nekik van joguk, de ettől még nem kell nekem tulajdonítani.

  Ezen túl ön azt írja, azért írja le, hogy az erdélyi és a székely zászló különbözik, hogy Lukács László ne haljon meg hülyén. Szerencsére én nem vagyok Lukács László, tehát ezt nyilván nem rám érti. Annál is inkább, mert én éppen azért tettem fel a képet, mert pontosan meg tudom különböztetni a két zászlót, így feltűnt, hogy ez nem erdélyi, hanem székely zászló.

  Szerkesztő Úr!
  Nem kell ott ellenséget keresni és hangulatot kelteni, ahol nincs ellenség. Munkájához további sikereket és engedje meg, hogy nagyobb figyelmet kívánjak.

  Üdvözlettel:

  Lukács ZOLTÁN

 4. Hát az anyaországi baloldal véleménye egyenlő a nullával,,ezek már örökre levizsgáztak a magyar társadalom szerint ,csak még nem jutott el a beszűkült állományukhoz..ezek egy hazugsággal felnevelt generáció..tolvaj komcsik..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s