A román hírszerzés feladatának tekinti, hogy megakadályozza a területi autonómia megvalósulását Románia területén – nyilatkozta nemrégiben a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) igazgatója George Maior.

A félreértés elkerülése végett a Román Hírszerző Szolgálat fejének semmi baja a romániai magyarsággal, egyszerűen csak úgy van velünk mint a homoszexuálisokkal – minden rendben velük, amíg nem a nyílt utcán csinálják, amit csinálnak. Vagyis esetünkben, hogy magyarul beszelünk, netán magyar feliratokat, utcaneveket, autonómiát nem követelünk.

Mint mondta nem rossz ember ő, mi több a magyar iskolákban a kötelező himnuszéneklést is úgy oldaná meg, hogy az mindenkinek jó legyen. Ennek érdekében kompromisszumra is hajlandó, a román himnusz eléneklésé helyett engedélyezné a magyar himnusz éneklését csupán csak egy szót kellene megváltoztatnunk benne, mégpedig a magyar szócskát románnal kellene helyettesíteni, és akkor majd lehet énekelni, hogy „Isten, áldd meg a románt…” A többi maradhat. A székely zászlóval sem lesz baj, mert ez nagyjából sárga-kék, csak még a pirosat kell hozzáilleszteni, és máris lehet lobogtatni szabadon.

Az Erdélyi Magyarságért Egyesület tevékenységét a továbbiakban azonban nem tűri mivel hibának tartja azokat a kísérleteket, amelyek a 19 századra emlékeztető nacionalizmussal próbálják feléleszteni a nemzeti büszkeséget a 21. század globalizált világában. Ezért mint ígérte mindent megtesz annak érdekében, hogy az önrendelkezést, a regionális öntudat eszméjét  a továbbiakban ne népszerűsíthessük.

Egyelőre úgy nézz ki nyerésre is áll, hiszen munkatársaival közösen elérte, hogy az Erdélyi Magyarságért Egyesület bejegyzéseit a FACEBOOK ezentúl potenciálisan nem biztonságosnak tekintse, e miatt képeink megosztása csak akkor lehetséges ha beütsz egy a közőségi oldal által generált biztonsági kódot.

12967_szekelybelyeg

Ezért felhívással fordulunk minden magát székely-magyarnak való honfitársunkhoz, éljen az bár itthon avagy bárhol a nagyvilágban támogasson bennünket az autonómia harcban. Ehhez csupán csak annyit kell tennetek, hogy rákattintotok a feljebb látható képre megosszátok azt a Facebookon (beütve a közőségi oldal által generált biztonsági kódot) előtte azonban jelzitek az oldal adminisztrátorainak, hogy tévedtek amikor blokkolták az önrendelkezést népszerűsítő posztjainkat (bővebb leírást a képhez csatolt szövegben találtok). Mi pedig cserébe benneteket megajándékozzunk egy SIC matricával mellyel ezúttal végre nem csak a virtuális térben hanem a való világban is demonstrálhatjátok történelmi régiónk létezését azok számára is akik még nem hallottak avagy nem akarnak hallani róla.

Az autós matricák az erdelyimagyarsagert@gmail.com e-mail címen keresztül igényelhetőek.

 

Reklámok