Banners-of-Ponta-Romanias-PM-and-leader-of-rulling-leftist-coalition-and-Iohannis-head-of-Romanias-centre-right-opposition-Liberals-and-ethnic-German-mayor-of-the-medieval-Transylvanian-city-of-Sibiu-_1414Nem hozott meglepetést az államelnök-választás első fordulója, a részvétel az öt évvel ezelőttihez hasonlóan alakult, a székelyföldi megyék a sor végén kullogtak a jelenlét szempontjából, és az urnazáráskor közzétett exit poll eredmények igazolták az előrejelzéseket: november 16.-án Victor Ponta és Klaus Johannis szállhat ringbe a döntő megmérettetésen.

November 2-án, az erdélyi magyaroknak is megadatott a választás luxusa, két magyar jelölt is szerepelt a cédulán, 16-án azonban már azon kell dilemmáznunk, a két rossz közül mégis melyik lehet a kisebbik.

A szász Klaus Johannis? Aki a kampány heteiben nem győzte románságát igazolni, a J-t is I-vé koptatta nevében, s ahol csak tehette, szajkózta: nem kell tartani, nem ad ő autonómiát a székelyeknek, még a szász történelmet is megtagadta, mondván, a szászoknak soha nem volt autonómiájuk Erdélyben.

Avagy Victor Ponta? Az RMDSZ nagy barátja és szövetségese aki szintén nem ígért semmi jót nekünk, magyaroknak, két és fél éves kormányfői regnálása alatt egy tapodtat sem léptünk előre, még a törvénybe rögzített jogaink érvényesítését sem sikerült elérnünk, ő az, aki nem győzi hangsúlyozni, hogy Székelyföld nem létezik, és autonómiát nem kaphatunk.

Te kire szavazol az elnökválasztás második fordulójában?

H  I  R  D  E  T  É  S

>>> Székelyföld és Erdély az autókon <<<

Szöveg: Farkas Réka – Háromszék
Reklámok