edition_image_2298_3735Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke ma a Román Állami Televíziónak azt mondta: az ő meglátása szerint a szavazóknak a második fordulóban Victor Pontát kéne támogatniuk.

Igen, jól olvasta a kedves olvasó, eldőlt az RMDSZ VICTOR PONTÁT TÁMOGATJA, azt az embert akinek két és fél éves kormányfői regnálása alatt egy tapodtat sem léptünk előre, még a törvénybe rögzített jogaink érvényesítését sem sikerült elérnünk, ő az, aki nem győzi hangsúlyozni, hogy Székelyföld nem létezik, és autonómiát nem kaphatunk.

Kelemen Hunor a döntést a kormányon maradással indokolta, hiszen az utóbbi évek tapasztalata is azt mutatja a magyar érdekek érvényesítése ellenzékben nem lehetséges. A választóknak is meg kell érteniük: politikai körökben a seggnyalás diplomáciai alapszabály, addig kell nyalni amíg aranyrögöt (= bársonyszéket) nem találunk. Még akkor is ha eközben a segg tulajdonosa az arcunkba fingik.

Mert, bár Ponta elvtárs továbbra sem támogatja az autonómiát de általa az RMDSZ lehetőséget kap, hogy kormánypozícióból kilobbizhatja az erdélyi autópályákat. Reggelente  az iskolákban gyerekeink élénekelhetik a magyar himnuszt, csupán csak a magyar szócskát kell románnal helyettesíteni, majd lehet énekelni “Isten áld meg a románt…”  A többi maradhat. Többé nem lesz probléma a székely zászló használata sem, mert ez nagyjából sárga-kék csak még a pirosat kell hozzáilleszteni, és máris lehet lobogtatni szabadon. Végre megoldódhat állami magyar egyetem kérdése is… Ha az RMDSZ kormányon maradhat minden magyarnak lesz munkahelye: Angliában, Németországban, Svájcban, hiszen a magyar érdekképviselet számára továbbra is minden magyar számít.

>>> FRISSÍTÉS: KELEMEN HUNOR MEGGONDOLTA MAGÁT <<<

Hunorka

Bővebb infóért kattints a képre

H  I  R  D  E  T  É  S

>>> Székelyföld és Erdély az autókon <<<

 

Reklámok