Frunda György: Aki megbízik bennem, szavazzon Pontára!

A második fordulóban a magyarok zöme otthon marad

Optimális az lett volna, ha az RMDSZ határozott álláspontra helyezkedik: szavazz X-re, vagy Y-ra!

10689775_724523840961045_537077049151796502_n

Victor Ponta miniszterelnök jogi és kisebbségügyi tanácsadója, Frunda György szerint a magyarok többsége nem megy el szavazni az államelnök-választás második fordulójában, akik mégis elmennek, azoknak szavazatai megoszlanak Victor Ponta és Klaus Johannisközött – írja az Adevarul.

 „Ha nem lett volna ez a szövetség (tudniillik, hogy Vadim Tudor és pártja támogatja a PSD jelöltjét – szerk.), Pontával megyünk tovább. Ha elolvassák közleményünket, abban az áll, hogy az RMDSZ semmi esetben sem támogatja Johannist. Optimális az lett volna, ha az RMDSZ határozott álláspontra helyezkedik: szavazz X-re, vagy Y-ra”– idézi Frundát a Mediafax.

H  I  R  D  E  T  É  S

>>> Székelyföld és Erdély az autókon <<<

 

Arra a kérdésre, hogy ebben a helyzetben miként fognak szavazni a magyarok, Frunda kifejtette:

„Azt hiszem, a többség nem megy el szavazni. Ha nem mentek el az első fordulóban, amikor volt egy RMDSZ-es, illetve egy EMNP-s jelölt, a magyarok részvétele pedig alulmaradt az átlagos román részvétellel szemben, a második fordulóban a távolmaradás még magasabb lesz, a leadott szavazatok pedig megoszlanak Ponta és Johannis között. Én arra bíztatom azokat, akik megbíznak bennem, hogy szavazzanak Victor Pontára – mondta Frunda.

Az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor csütörtökön jelentette be, hogy a Szövetség a magyarok lelkiismeretére bízza, hogy kire szavaznak a második fordulóban, miután Corneliu Vadim Tudor „váratlan és érthetetlen visszatérése” a Victor Pontát támogatók sorába, megnehezítette az RMDSZ döntését ebben a kérdésben.

forrás: Kolozsváros (szerk.) / Adevarul / címlapfotó: Cotidianul

Reklámok

2 thoughts on “Frunda György: Aki megbízik bennem, szavazzon Pontára!”

  1. Frunda ur , on mikor elnokjelolt volt ,,szerintem on lett volna a megfelelo elnok..kinezesre , megjelenesre ,gondolatmenet …es onre is szavaztam …de minek ez a palfordulas ?..eggyszerre ellenszenves lett…mikor a Ponta partra ,vagyis a PSD-re ,ugymond a regi FSN es azelott a regi anyapartra a PCR -re buzditja a magyarsagot szavazni ?Valtoztatni kell….es nem visszavalasztani a rosszat , hanem eggy ujat ….es ha az nem jobb, akkor meg eggy ujabbat …. ,es igy tovabbb hogy eggymaskozt versenyezzenek ,hogy melyik volt jobb? ….majd az emberiseg eldonti…igy hal ki a mi generacionk , a maguk hatalomvagycsataik miatt……ne feledjuk Petofinek a ,,Foltamadt a tenger ” cimu verset ..,,Habar felul a galya ,s alul a viznek arja ….azert a viz az ur …

  2. Jól van Gyuri ,,lemenőben már a nap…!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s