Banners-of-Ponta-Romanias-PM-and-leader-of-rulling-leftist-coalition-and-Iohannis-head-of-Romanias-centre-right-opposition-Liberals-and-ethnic-German-mayor-of-the-medieval-Transylvanian-city-of-Sibiu-_1414

Az Erdélyi Magyarságért Egyesület közvélemény-kutatása szerint, Iohannis nyeri meg a romániai elnökválasztást, amennyiben az erdélyi magyarság lesz a mérleg nyelve.

kozvelemenykutatas eredmenyek

Az EME közvélemény-kutatásának jelenlegi állása

Igaz Iohanis nem ígért a székelységnek autonómiát, mi több ennek ellenkezőjét nyilatkozta. De ha sikerül nyernie, hangsúlyt válthat. A magyarok többségének meggyőződése, hogy fog is váltani. S még ha továbbra is kedvezőtlen lesz számukra álláspontja az autonómia ügyében, de az országot legalább igyekszik majd megtisztítani a söpredéktől és gazdaságilag a fellendülés útjára vezetni. Nem csekély külföldi hozzáállással, megkezdődhet egy normálisabb közélet és a lassú, de biztos életszínvonal-emelkedés.

H  I  R  D  E  T  É  S

>>> Székelyföld és Erdély az autókon <<<

 

Ezért az erdélyi magyarok 91,74%-a elmegy szavazni – még úgy is, hogy a magyar érdekképviseletet csúfosan elbaltázó RMDSZ elnök Kelemen Hunor, kényes helyzetében nem épp ezt tanácsolta.  Mert  az erdélyi magyarság nem felejtette el, miként döntötte meg, nem is oly rég Ungureanu jóhiszemű kormányát Victor Ponta jelenlegi miniszterelnök. Ungureanuét, aki végre megteremtette volna a magyar orvosi egyetemet. Az a Victor Ponta aki, bár jelenleg is együtt kormányoz az RMDSZ-el, de cserébe az erdélyi magyarság nem kapott semmit! A magyarok tehát elmennek szavazni és Klaus Iohannisra ütik a pecsétet.

Puskás Attila cikke nyomán, Erdélyi Magyarságért Egyesület 

 

Reklámok