Ilyen zászlót egész biztosan soha életetekben nem láttatok még

cqfjvymjpbdb4hatrigr

Laurentiu Ghilencia sales- és marketingmenedzser – aki nem Erdélyben él, hanem Pitestiben –posztolta tegnap fb-n, és osztogatják elég rendesen, ha már hozzám is eljutott egy barátom révén. A hozzá írt szöveget lefordították nekem, de a kommenteket még nem.

Szóval, nagyjából ezt írja Ghilencia:

Ha december 1-en, a romanok minden magyar kapujara beszurnanak egy szekely/magyar zaszlot, szarra menne az egesz roman-magyar temaju propaganda. Az orszag osszes falujaban letezik lokalis zaszlo es csak a magyar tobbseggel rendelkezo helysegeknek nem szabad ezeket hasznalniuk. Egesz Europaban a kisebbsegek buszkelkedhetnek szimbolumaikkal, de Romaniaban rogton felkapjak a vizet ezert. Hargita, Kovaszna, Maros, Bihar, Szatmar mind tele van magyarokkal. Es egyutt elnek a romanokkal, nemetekkel, ciganyokkal, szerbekkel, ukranokkal es mas nemzetiseguekkel. Erdely sem Romaniae, sem Magyarorszage, hanem az osszes egyene, aki ott el es szuletett. Az 1918-as unio nemcsak az erdelyi, banati romanoknak szolt, hanem az ott lako magyarokhoz, nemetekhez is. A cel egy modern, gazdag Romania kilalakulasa volt az osszes lakos szamara. A regi Roman Kiralysag nem foglalta el Erdelyt, hogy ott azt tegyen, amit akar, hanem igazabol a regiok alltak ossze, es az erdelyi roman tobbseg illetve a kisebbsegek, irasban kaptak garanciakat. Ezek legtobbjet nem tartottak be.

A brassói srác, aki fordította, ezt tette hozzá:

Erdelyt nem kell tologatni jobbra-balra, meglenne maga nagyon is jol. Nincs is kizarva, hogy ejon ennek is az ideje, minden epeszu erdelyi igy latja.

Én meg úgyszólván egyetértek mindkettejükkel, annál is inkább, mert 2014-et írunk. Arra persze kíváncsi lennék, hogy a felvetés mekkora sikerrel játhatna, ha konkrét akció lenne.

1459842_1508710602739733_2411241655850344970_n

HIRDETÉS (megtekintéséhez kattints a képre)

Majd egyszer. Ezt bizonyára tudjátok: december 1-je Románia nemzeti ünnepe, ezen a napon döntött 1918-ban a gyulafehérvári nemzetgyűlés Erdély el-oda csatolásáról.

[Update: menet közben rájöttem, hogy bele kellett volna írnom, hogy a lobogó valójában létezik, és aSeychelle-szigeteké, ebben az esetben azonban/tehát szimbóleumként funkcionál.]

Gazda Albert
http://cink.hu/
Reklámok

12 thoughts on “Ilyen zászlót egész biztosan soha életetekben nem láttatok még”

  1. Így megszégyeníteni a Magyar zászlót…. Mocskos Oláh szineket viselje az a nemzet aki a gyávaságról és az árulásról híres…

  2. Hm .Szerintem Erdély egyedül egy kicsi Svájc lehetne.Vagy Erdély lenne a nagy és Svájc a kicsi ???????

  3. Ez nem Székely.. ez román… a Székelyek NEM románok!!

  4. ” a lobogó valójában létezik, és a Seychelle-szigeteké ” mielőtt félreértenénk, ez a bejegyzés utolsó sorában szerepel

  5. Hát valami beindult , és jó mert pozitív irányban ,,az igaz ,hogy két generáció szenvedett keserűséget ,megalázást eleget ,de ha Erdély újra szabad lesz , akkor megérte . ! Hajrá fiatalok :-Éljen a szabad Erdély !!

  6. Azért ne feledjük egy percig sem hogy mi a magyar nemzet része voltunk,vagyunk és leszünk.A román nemzettel Erdélyben együtt élünk,tiszteljük őket és ezt fordítva is elvárjuk.De ne feledjük,hogy a magyar”uralom alatt” a románság úgy el volt nyomva Erdélyben, hogy szaporodott,amióta “román világ” van a magyarság drasztikusan fogy.Ha így megy tovább Erdély sorsa megoldódik számunkra gyászosan és végérvényesen!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s