Botrányos: Ha egy kiló krumpli 1 lej, a magyaroknak legyen akciósan 10 lej

Így sértegeti egy magyar nevű fiatalember a magyarokat

Felháborító videóüzenet, amelyben egy magyar nevű, eltévelyedett fiatalember válogatott káromkodások közepette oktatja ki azokat a magyarokat, akik nem beszélnek jól románul, és autonómiát akarnak.

Nem sikerült megfejtenem, mi kell ahhoz, hogy egy magyar nevű erdélyi fiatalembernek elboruljon az agya annyira, hogy trágár, minősíthetetlenül primitív stílusban fejtse ki az internet népének csodálatára: ő utálja a magyarokat. És kioktassa őket arról, hogy mivel Romániában élnek, kötelességük rendesen megtanulni románul. Két hányinger, és mélységes felháborodás között úgy döntöttem, hozzávetőlegesen és részleteiben megosztom a fenyegető, kioktató, sértegető üzenet tartalmát:

A lázadó primitívség (fotó: Szep Csaba Facebook-oldala)

 „Ma egy kicsit a magyar testvéreimmel akarlak stresszelni benneteket. Szerintem titeket is idegesítenek, ahogy engem. A lényeg, hogy én nem az ő oldalukon állok. Miért? Nem tudom. Tény, hogy addig b@sznám szájba őket, amíg megtanulnak románul. Az egyik közösségi oldalamra magyarul szóltak hozzá, de elmondtam nekik, hogy írjanak románul, mert nincs semmi takargatnivalónk. (…) Egy dolog az, hogy magyarországi magyar vagy, és nem tudsz románul, más dolog, hogy romániai magyar vagy, és nem tudsz románul. Normálisnak tartom, hogy ha Romániában élsz, jól beszélj románul, nem holmi buzi akcentussal. Másrészt felháborító, hogy máshol kérj autonómiát, mint Magyarországon. Szerintem adjatok nekik autonómiát, tegyétek fel a rácsokat az autonómiájukra és vessetek ki rájuk olyan adókat, hogy megzavarodjanak. Ha egy kiló krumpli 1 lej, nekik legyen 10 lej akciós áron…”

1459842_1508710602739733_2411241655850344970_n

HIRDETÉS (megtekintéséhez kattints a képre)

Ilyen, és ehhez hasonló magasröptű gondolatok, és további arcpirító trágárságok követik egymást, nincs gyomrom hozzájuk, nem is szeretném részletezni. Aki úgy érzi, hogy képes végighallgatni, saját felelősségére tegye. A videó második felében egy okfejtés következik az Eboláról, nem tudni mit keres ugyanabban a három percben a magyar-témával, de nem is érdekes.

 Ennél gyomorforgatóbb élményben ma már amúgy sem lesz részünk.

 

Reklámok

4 thoughts on “Botrányos: Ha egy kiló krumpli 1 lej, a magyaroknak legyen akciósan 10 lej”

  1. szóra sem érdemes ez a bocskoros….

    • Az iljen idiótákat le kell köpni! Ez legaláb egy tudatlan idióta! Sajnos hasonlít Gyurcsány és bandájához akik lerománozzák az erdélyi magyarokat és nem ismerik el nemzettársaknak stb.stb.,és ezek sokkal suljosabb degenerációra utalnak mint a krumpli ára! És még nem ejtettünk szót a Magyarországon belüli aljas sértésekre, nemzetárulásokról stb. Holl van ezektől az idióta krumpliárairól mondott vélemęnye?! Mindent a maga suljan kell értékelni…!

  2. Mikor az ovláhok betelepedtek Erdélybe először eledelért esedeztek ,és a magyarság megetette , hát ez a köszönet a disznóktól..ilyen egy korcs népség..

  3. Helyes! Az együttélés nem elképzelhető csak akkor, ha az érintett etnikumok ismerik egymás nyelvét és kultúráját. Nagy hiba volt a magyar politikusok részéről, hogy sohasem követelték a hatalomtól a magyar nyelv és kultúra kötelezővé tételét az erdélyi románság körében! Mert az ilyesmi csak kölcsönös alapon működik. Ha egy erdélyi magyar nem beszél esetleg tökéletesen románul, nézzük meg, milyen szinten tud magyarul egy erdélyi román? Mert: hogyan lehetne elvárni valakitől, hogy tisztelje, becsülje a másikat, ha ez előbbi semmibe veszi a másik nyelvét? Együtt kellett volna, kölcsüönösen átvenni egymás hagyományait a megismerés céljából.
    Ezzel szemben a hatalom kizárólag a magyaroknak tette kötelezővé a román nyelvet, a fordítottjával senki sem törődött. Ennek -is- isszuk most a levét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s