995643_782883178462347_6980224392115096715_nA „Bojkottáljuk a Heineken termékeket” facebook közösség hivatalos közleménye az Igazi Csíki Sör valamint a Ciuc Premium hivatalos sörmárkák között zajló jogi per és kampányharc kapcsán.

Tisztelt Heineken Romania,

Engedtessék meg, hogy közösségünk jelen pillanatban több mint 8.000 tagja, valamint a Székelyföldön lakó és „csíkszeredai söröket” kedvelő személyek nevében, mi is kifejthessük hivatalos álláspontunkat a kialakult konfliktus kapcsán. Elsősorban tisztázni szeretnénk, mi nem az Igazi Csíki Sörmanufaktúra megbízásából, hanem hagyományaink és az azokhoz való ragaszkodásunk okán alakítottuk meg ezt a csoportot és leltünk hamar több ezer kedvelőre. Természetesen nem elhanyagolható körülménye a csoport megalakulásának, az önök részéről elhangzó, székelyföld létét megkérdőjelező kijelentés, de ezt most jelen pillanatban az önök bocsánatkérő közleményét figyelembe véve nem taglalnánk. Örülünk és nagyra tartjuk, hogy viszonylag hamar felfigyeltek ezen kijelentésük súlyosságára.
Amennyiben „tiszteletben tartják és értékelik a kultúrák sokszínűséget és azon vidékek lakóit, ahol jelen vannak”, kérjük, tartsák tiszteletben a csíkszeredai sörfőzés több évszázados, akár mondhatjuk, hogy fél évezredes múltját, valamint az itt lakó emberek ragaszkodását is! Őszintén sajnáljuk, hogy az „elmúlt negyven évben” mióta jelen vannak, képtelenek voltak tiszteletben tartani és értékelni kultúránkat legalább egy olyan nevetségesen hangzó apró gesztussal, hogy anyanyelvünkön is feltüntették volna a sör nevét, ezzel is mutatván, hogy tiszteletben tartják a régió sörfőzéshez kapcsolódó több évszázados kultúráját. Tehettek volna lépéseket közösségünk felé, de nem tettek. Az önök hozzáállása szülte az Igazi Csíki sört.
Az önök által megfogalmazott vád, miszerint a „vállalatuk más színben történő feltüntetésére tett bármely kísérlet hibás és félrevezető” tökéletesen irreleváns, valamint arrogáns kijelentés. Itt senki nem akarja önöket utánozni! A „Csíki sör” szellemi tulajdona nem a hollandé. A „Csíki sör” szellemi tulajdona az itt lakó embereké és mindazoké, akik generációkon át ápolták és éltették a csíki sörfőzés hagyományát. A „CSÍKI” sör a „CSÍKiaké”!
Mindezen okokból felszólítjuk a Heineken Romania vezetőségét, vonja vissza a védjegysértésre benyújtott panaszát és amennyiben hajlandó ezen lépést megtenni, a „Bojkottáljuk a Heineken termékeket” facebook közösség felhagy a Heineken Romania termékei bojkottálásával!

> Húzzuk meg a határt Erdély és Románia között! <

> Székely zászló + SIC autósmatrica INGYEN <

 

U.I.: Amennyiben úgy érzik, hogy Marosvásárhelyen igazságtalan és etnikailag részrehajló döntés születhet, javasoljuk, hogy Bukarestbe se, hanem Etiópiában folytassák a pert, ugyanis ott biztos, hogy nem lesz senki sem részrehajló!

A „BOJKOTTÁLJUK A HEINEKEN TERMÉKEKET” facebook közösség,
Csíkszereda, 2015.01.24

Reklámok