nincs-mit-unnepelnunk-marcius-15-enFacebook-os bejegyzésben reagált a Minta elnöke, csíkszeredai önkormányzati képviselő a sepsisszentgyörgyi füttykoncerttel és a mai korhelyzettel kapcsolatosan:

“Sokan sokféleképpen értelmezték, magyarázták a sepsiszentgyörgyi füttykoncertet.
Az az igazság, hogy nekünk nincs mit ünnepelnünk március 15-én, nem vagyunk méltóak rá hiszen vajmi keveset tettünk szabadságunkért.

>>> Székely zászló + SIC autósmatrica INGYEN <<

Az egykori 48-sok elkeseredve vennék tudomásul, hogy ezek az unokák… Hiszen ők életükkel áldoztak, hogy nemzetünk minden tagja egyformán érvényesülhessen a szabad hazában. Mi meg…
A magam nevében bocsánatot szoktam kérni ilyenkor, hogy viselem a magyar, székely nevet. Az egy vicc amit elművelünk érdekérvényesítés szinten.

>>> Székelyföld és Erdély az autókon <<<

A Székelyek Nagy Menetelésén mintha éledezni kezdett valami, de aztán megint minden a “régi” lett.
A magyaroknak alapított MOGYE-n lassan nincs maradása a magyar karnak, mi meg virágokat tűzdelünk a kerítésre. Betiltsák a Székelyek Szabadság Napját, erre meg megjelenik egy maximum 6.000-es tömeg Székelyföld utcáin. Ez a küzdelem mímelése, nem más!

Azért érdemes történelmet tanulni, mert az gyakran ismétli önmagát. A labancok magyarok voltak akik egy-két domíniumért cserébe kiegyeztek az elnyomó hatalommal. Ők bizony ennek következtében jobban felszereltek voltak és néhányszor földig döngölték a kuruc seregeket. Lehet, hogy voltak közöttük magyar érzelmű magyarok is akiknek nem okozott különösebb örömet saját vérük ellen harcolni, de hát ez volt a “helyzet”. Ismerős valahonnan??

bicska reklamTovábbi infóért kattints a képre

Szerintem a nyugati (autonómiával rendelkező) számbeli kisebbségben élő őshonos közösségek képviselői azért nem röhögnek szembe mikor a mi képviselőink mesélnek a székely küzdelemről, mert nem ildomos ilyet csinálni.

Amúgy meg Johannisnak igaza volt, Romániában nincs magyar kérdés mert szinte semmit sem tettünk azért, hogy legyen.
Hamis biztonságérzetben élünk mert a parlamentben, a megyei és helyi tanácsban magyarok ülnek. Ülnek… Közben meg mindenki menekül amerre lát innen.

“Azért vannak a képviselőink ott, hogy megakadályozzák a magyarellenes intézkedéseket” Aham… Szerintem meg azért kell Bukarestbe menni, hogy a kormányzást lehozzuk helyi szintre! Egy galaci képviselőnek az ég adta világon semmi köze ahhoz, hogy Csíkszeredában vagy éppen Bánffyhunyadon mire használják az adófizetők pénzét és,hogy mit írnak fel bizonyos táblákra.

De ezért az utcára kell menni! Trianonban sem a francia hadsereg dolga lett volna az ezer éves magyar határt védeni!”

Tőke Ervin
http://szekelyfold.ma/

 

Reklámok