1509214_423971834443246_7182883522538004236_n

Mindig minden körülmények között vállald fel, azt hogy magyar/székely vagy: Része egy több mint ezer éves (vagy talán több) folytonos kultúrának.

Egy érdekes blogbejegyzésre hívták fel a figyelmemet, mely egy az anyaországból kitelepült jelenleg Cseh/Szlovákiában immáron kisebbségben elő, de magyarnak nem nevezhető blogján lelhető fel. Melyet legszivesebben nem is kommentálnék, csak hát nem bírtam ki. Egyelőre azonban olvassátok szeretettel meghökkentő véleményét a székely zászlóval kapcsolatosan.

Jó szórakozást!

Hülyekékre festett, különböző méretű textil-, és papírdarabokkal vonulgatva követelik a székelyek Székelyföld autonómiáját.

Elég, ha csak ránézünk az ún. „székely zászlóra”. Most komolyan, ezzel a szedett-vedett, összeollózott izével, azon kívül, hogy folyamatosan provokáljátok a románokat, mégis, mit akartok elérni? Az ún. Székely autonómia témája

1. A kettős állampolgárság bevezetésével rövidre lett zárva.
2. Teljesen feleslegesen megosztja a romániai magyarokat, utoljára erre Ceausescu idején volt példa, akkor a rommagyarság sikeresen ellenállt.
3. A Fidesz belpolitikai szavazatszerző célján kívül csupán a kopaszok irredenta opportunizmusából pörög
4. Egy lúzer politikai agenda, amely a turbómagyarok párhuzamos valóságába degradálja a székelyeket Jézus, pártus herceg és a Tudás Népe közé
5. A hatuma (határon túli magyar) számára érdemi haszonnal nem kecsegtet, ellenben újabb etnikai medvecsapdát helyez el a magyarországi politikai szcénán
6. A putyini etnikai nacionalista szeparatizmust szolgálja, amely ebben a régióban nemhogy semmilyen pozitív üzenetet nem hordoz, de egy múltba forduló, elhibázott politika mellékterméke.

Kedves Csehszlovák Kém, induljunk ki abból, hogy neked akár igazad is lehet… Hiszen, napjaink Romániájában ugyan továbbra sem támogatják az autonómiát de az RMDSZ-nek lehetőséget adtak, hogy kormánypozícióból kilobbizhatja az erdélyi autópályákat. Reggelente  az iskolákban gyerekeink elénekelhetik a magyar himnuszt, csupán csak a magyar szócskát kell románnal helyettesíteni, majd lehet énekelni “Isten áld meg a románt…”  A többi maradhat. De nem probléma az általad vitatott “hülyekékre festett” székely zászló használata sem, mert a kék mellett, ebbe a szedett-vedett textildarabba odaollózták a sárga szint is. Még csak a pirosat kell hozzáilleszteni, és máris lehet lobogtatni szabadon. S végre megoldódhat állami magyar egyetem kérdése is… Ráadásul ha az RMDSZ ismét kormányra jut minden magyarnak lesz munkahelye: Angliában, Németországban, netán épp Svájcban, mert a magyar érdekképviselet számára továbbra is minden magyar számít.

>>> SZÉKELY ZÁSZLÓ + SIC MATRICA INGYEN <<<

Igazad is lehetne írtam fentebb, de NINCS. Mentségedre szolgál, hogy bár jelenleg Cseh/Szlovákiában élsz valójában tápos magyar vagy.

A tápos magyar fő ismerve pedig, hogy: “állandóan hülyeségeket beszél és kérdezősködik, hogy miért beszélünk mi magyarul. Nem érti a székely helyi viszonyokat és szerinte a Hargita Szovátánál kezdődik. Oradeat és Clujt mond Nagyvárad és Kolozsvár helyett, egyszóval Erdély-ismeretei minimálisak. Habár csak a szomszédban lakik, halvány fogalma sincs a helyi történelemről vagy szokásokról. Ennél jobban ismeri Kenyát vagy Thaiföldet […]” és igen esetünkben ráadásként a székely nép jelképét fikázza, amely az itt élők büszkeségét és szabadságát hivatott hirdetni. Miközben észre sem veszi, hogy választott hazájában is megalkottak egy új zászlót: Felvidék zászlaját!

 

 

Reklámok