646x404“Az úgynevezett Székelyföld nem létezik, az egyetlen használati módja ennek a rongynak, hogy a román hazafiak erre gyűjtsék a vizeletüket. Lehugyozzuk a rongyotokat, hazátlanok!”–  foglalta össze véleményét Székelyföldről és a székely zászlóról Dan Tanasa, blogjában.

Dan Tanasa szélsőséges magyargyűlölete mindannyiunk előtt ismert. S ha fel is háborodunk a fentebb idézett sorain, meglepődni rajta már nem tudunk.

<<< Székelyföld nemzetközi jelzete a SIC! Ingyen igényelhető! >>>

Nyilvánvaló tény: minél népszerűbb a székely zászló, az autonómiaharc szimbóluma, a románok körében annál jobban elhatalmasodik a félelem. Egyesek ugyan is, még mindig nem tudják elfogadni a valóságot, miszerint a román uralom 96. éve után is létezik Székelyföld tömbmagyarsága.
A jogtalan félelem miszerint Románia szívéből, az ősi dákoromán területből egy soha nem létezett, Székelyföldnek nevezett területi autonómiát kanyarítsanak ki, minduntalan arra készteti őket, hogy megtagadják szülőföldünknek még a létezését is.

A székelyföldi megyékben a kormányt képviselő prefektusok teszik is a dolguk: perek sokaságát indították az önkormányzatok ellen, lobogónk – az arannyal vágott kék mezőben, haladó nap és hold – még is egyre népszerűbb, már is meghódította középületeinket, templomainkat és a lelkünket is.

>>> SZÉKELY ZÁSZLÓ + SIC MATRICA INGYEN <<<

S bár az autonómiát, mint olyan, mind mai napig nem sikerült kikényszerítenünk, a székely zászlók sokasága mára ráébresztette a vén Európát is, a romániai magyarság önrendelkezési igényére.

Meglepő módon a  legújabb pofont ezúttal azonban nem román részről kaptuk. Most egy anyaországi de Felvidéken elő magyar szolt be nekünk. Blogjában – a Csehszlovák kém blogon – a következőképp foglalta össze a székelység autonómia iránti küzdelmével kapcsolatos véleményét:
“Hülyekékre festett, különböző méretű textil-, és papírdarabokkal vonulgatva követelik a székelyek Székelyföld autonómiáját.
Elég, ha csak ránézünk az ún. „székely zászlóra”. Most komolyan, ezzel a szedett-vedett, összeollózott izével, azon kívül, hogy folyamatosan provokáljátok a románokat, mégis, mit akartok elérni?”

Nos kedves olvasok, a kérdés adott. Várjuk válaszaitok, véleményeitek.

Reklámok