10924751_808797672531709_4392317430005021654_nÖn szerint mi zavarja legjobban a székelyföldre, bevándorolt tömegközlekedőket? A ganés ülések? A zsúfoltság? A részeg hajléktalanok? Esetleg az össze-vissza feltúrt utak? Netán a követhetetlen járatátszervezések? Hideg, hideg, és egyre hidegebb…

Május végén az egyik marosvásárhelyi járat sofőrje úgy döntött az autóbuszra amelyet nap mint nap vezet kiragasztja a SIC matricát. Azonban a szélsőséges, európai értékekkel összeegyeztethetetlen, az utazóközönséget nyilvánvalóan provokáló jelzést egy éles szemű utas kiszúrta, és állampolgári kötelességének eleget téve azonnal bejelentést tett a busztársaság vezetőségénél.

A busztársaság a panasz beérkezése után azonnal akcióba lépett. A matricát azon nyomban eltávolították a még a forgalomban lévő járműről. Az autóbuszon szolgálatot teljesítő járművezetőt pedig a későbbiekben megrovásban  részesítették.

Eddig a történet. Az olvasó, most valószínűleg arra lenne kíváncsi, hogy vajon melyik megátalkodott, babakocsis anyukákra vadászó buszsofőr  pilóta tette, ezt a legsötétebb horthysta időket idéző provokációt, de érthető okokból sem az ő kilétét sem az őt foglalkoztató busztarság kilétét nem fedhetjük fel.

Komolyra fordítva ezt a nehezen komolyan vehető esetet, tényleg nem tudjuk, hogy mi a szomorúbb. Az, hogy valakit egy SIC matrica annyira zavar, hogy bejelentést tegyen, vagy hogy ebből hivatalos ügy kerekedik, adminisztrációval, papírmunkával.

>>> SZÉKELY ZÁSZLÓ + SIC MATRICA INGYEN <<<

Megkerestük az érintett busztársaságot is azzal, hogy mennyire mondható gyakorinak az ilyen típusú lakossági bejelentés, és általában mire panaszkodnak az utasok? Azt a választ kaptuk, hogy az efféle kifogások elenyészőek.

Egy másik buszsofőr elmondása szerint, ha például valaki egy diszkrét hányást észlel valamelyik sarokban, és azt jelzi a járművezetőnek, olyankor azonnal le kell szállítani az utasokat, a buszt a garázsba viszik, és ott fertőtlenítést végeznek. De erre a legritkább esetben kerül sor. Ahogy fogalmazott: „Inkább eltűrik, hogy a fél ajtó ki van szakadva és trágyában járnak, az nem zavarja őket”. Vagy zavarja, csak nem szólnak, mert nem hiszik, hogy bármi is változna, meg egyébként is, időben be kell érni a munkába.

Kivéve, ha valahol egy SIC matrica éktelenkedik. Mégis csak van egy határ, ahol már nem tűrhetnek tovább!

Reklámok