10959870_786954081388590_7270919476866014014_n

Döntött a Hargita Megyei Törvényszék, helyt adva a Heineken Románia keresetének: elsőfokú ítéletük szerint egy hónapon belül fel kell számolni az Igazi Csíki Sör márka gyártását, a termékeket pedig be kell zúzni.

A sörmanufaktúra nem ijed meg, fellebbeznek és folytatják a forgalmazást.

“Ami igazán érdekes, az a fogyasztók reakciója: az interneten máris fulmináns sebességgel terjed egy kép, amelyen valaki azzal tolja el maga elől a felkínált Heinekent, hogy „Köszönöm, nem, én is székely vagyok!” Magyarán, addig mind bezgette a Ciuc a Csíkit, hogy a Heineken-ellenesség a székely nemzeti identitás részévé kezd válni.

Lehet ezen nevetni, s mondani azt, hogy az igazi székely sörivók úgyis kitartanak a Ciuc mellett. Na de kérem: hány „igazi sörivó” van közöttünk? Tegyük kezünket a szívünkre: legtöbbünk azt sem tudja megállapítani, magamat is beleértve, éppen milyen sört iszik… S ha pedig így van, akkor a Heineken eladási szakemberei azt is tudhatják, nem olyan nagy dolog lecserélni a „székelyellenes”, multik által gyártott Ciuc-ot.

Merthogy mit tett értünk, székely vásárlókért a Heineken? Írta-e ki, ha nem is csupán magyarul, de legalább a román mellett, hogy csíki sör? Volt-e nemhogy jó, de bármilyen szava a székelyekhez? Nem, nem és nem.

Úgyhogy jobban tette volna a Heineken, ha befogja a száját, és csendben kirúgja az illetékest, aki annak idején „elfelejtette” levédetni a magyar megnevezést is.”(Sántha Attila – Székely Hírmondó)

Na de lássuk csak a legjobb mémeket! 🙂

H I R D E T É S :  Bökjük meg a Heinekent!

Reklámok