Zászlók

Erdély zászló

Erdély zászlaja Erdély nem hivatalos zászlaja, mivel a régió Románián belül nem rendelkezik autonómiával. A zászlóban használt színek: a kék, piros és sárga megegyeznek a címer színeivel, amely az itt elő magyarokra, székelyekre és szászokra utal. A zászló közepén Erdély ősi címere köszönt vissza, melynek felső felében kék alapon vörös nyelvű, vágott fekete turul, jobbról arany naptól balról ezüst fogyó holdtól kísérve, alsó félében aranysárga mezőben hét vörös bástya található. A címermezőt pedig egy vöröspólya osztja ketté. A magyar nemzetet a fekete turulmadár, a székelyeket a nap és a hold, míg a szász székeket (Kőhalom, Medgyes, Nagysink, Sebes, Szeben, Szászváros, Szerdahely) a hét vörös bástya jelzi.

Erdély zászló

Műszálas, nyomott mintás zászló. 30 fokon mosható és langyos hőmérsékleten vasalható. Mérete: 0,90 m x 1,50. Ára: 85 lej.

AKCIÓ: Ha nálunk vasáról Erdély- vagy székely zászlót egy TSY/SIC matricát adunk ajándékba.

Székely zászló 

Egyre több és több helyen lobog a székely zászló, amelyet nem régiben emeltek fel, s már is meghódította középületeinket, templomainkat és a lelkünket is. Arannyal vágott kék mezőben, haladó nap és hold. A lobogó új az általa hordozott jelképek azonban ősiek; akárcsak a nép amelynek büszkeségét és szabadságát hirdeti. szekely_zaszlo

Műszálas, kézzel vart zászló. 30 fokon mosható és langyos hőmérsékleten vasalható. Mérete: 0,90 m x 1,50. Ára: 45 lej.

Magyar zászló 

A jelenlegi nemzeti színű zászló 150 éves múltra tekint vissza. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején, közmegegyezéssel a francia trikolór mintájára az árpád-sávos zászló két alapszínét zölddel kiegészítették. A piros sáv az „erőt”, a fehér a „hűséget” és a zöld a „reményt” szimbolizálja. 111118

Műszálas, kézzel vart zászló. 30 fokon mosható és langyos hőmérsékleten vasalható.  Mérete: 0,90 m x 1,50. Ára: 35 lej.

Címeres magyar zászló 

A címeres magyar lobogó, az nem hivatalos zászlója egyetlen országnak sem. Ha pedig nem hivatalos lobogó, akkor nem is vonatkoznak rá a hivatalos lobogókra érvényes hivatalos romániai törvények. A címeres zászló “csupán” egy szimbólum, – a magyar közőség szimbóluma – a törvény pedig azt írja elő, hogy az államhatalmi szervek csak egy hivatalosan elismert lobogót távolíthatnak el, ha azt törvényellenesen helyezik ki, márpedig egy szimbólumra nem vonatkozik a törvény. Használjuk hát bátran.

221131

Műszálas, kézzel vart zászló. 30 fokon mosható és langyos hőmérsékleten vasalható.  Mérete: 0,90 m x 1,50. Ára: 45 lej.

Székely kokárda 

kokardaMérete: 6 x 11 cm
8 lej/ drb.
 
 

Harci székely kokárda

szekely piros-fekete

8 lej/drb

Magyar kokárda

magyar

8 lej/drb 

Megrendelésért kérjük írj az: erdelyimagyarsagert@gmail.com e-mail címre név, cím ill. telefonszám megjelölésével vagy érdeklődj a (+40)746686696-os telefonszámon.

Külföldre is postázzunk!

Reklámok

35 thoughts on “Zászlók”

 1. Szilágyi Kornél said:

  Magyarországon lakom és nem tudom hogyan juthatok 1 székely zászló tulajdonába ?

 2. LOBOGJON A SZÉKELY ZÁSZLÓ OTT AHOL SZÉKELY SZERETŐ EMBER LAKIK!!
  NÁLAM IS LOBOG”BAKONYBÁNKON”
  ÜDV -CSABA.

 3. Drágán Ferenc said:

  Nálam is lobog a székely zászló Tiszaigaron!
  Üdvözlettel: FERI

 4. A Szekely Anya Varosban, nalam is lobog a Szekely es a Magyar Zaszlo .

 5. Pal Laszlo said:

  az elso zaszlot undoritonak talalom 😦 sajnalom ez van …

 6. PAL LASZLO HA TE UNDORODSZ A SZEKELY ZASZLOTOL EN ANNAL BUSZKEBB VAGYOK RA .

 7. Székely-Benczédi Éva said:

  Szerintem Lászlót a színek undorítják, a román nemzeti színekkel azonosak. Nos, Budapest zászlajában is ugyanezek a színek vannak…Azért nem itélem el Lászlót, ha nem tetszik, hát ott van a második változat. A fontos az, hogy ne szégyelljük székelynek vallani magunkat, sőt: legyünk büszkék rá!

 8. Bartha Barna said:

  Véleményem szerint a Székelyföldnek a piros fekete zászlában a nap és a hold lenne a megfelelő. Legalább annyi köze van a székelységhez, Erdélyhez, mint az égszínkék-aranynak, viszont sokkal többet jelent hiszen a népviseletünk színeit tartalmazza. Nagy hiba volt elfogadni és hagyni, hogy a z udmr bevezesse és elfogadtassa ezt a kék aranyat.

 9. NANDOR ……..>>>>>>:

  Ki tudja merre, merre visz a végzet
  Göröngyös úton, sötét éjjelen.
  Segítsd még egyszer győzelemre néped,
  Csaba királyfi csillagösvényen.

  Maroknyi székely porlik, mint a szikla
  Népek harcától zajló tengeren.
  Fejünk az ár ezerszer elborítja,
  Ne hagyd el Erdélyt, Erdélyt, Istenem!

  Ki tudja merre, merre visz a végzet
  Göröngyös úton, sötét éjjelen.
  Vezesd még egyszer győzelemre néped,
  Csaba királyfi csillagösvényen.

  Maroknyi székely porlik, mint a szikla
  Népek harcának zajló tengerén.
  Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
  Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!

  Amikor irtak ezeket nem potyara irtak es nem potyara tanulta meg minden magyar es szekely akit az uk-uk nagyapajik meg tanitot es tanitsak meg most is nagy apank meg apank es miert ok tudjak de vajon miert nem eresztik Romaniat att a Szekelyeknek!!!!!!!! a vallasz konnyu es ertheto mert felnek hogy etlen doglenek a g**i Romanok mert egyebet nem tudnak csak csalni,lopni,hazudozni,embereket ferevezetni stb stb. Ezert nem engedik att a Szekelyeknek mert a szekely ember barmit meg tud teremteni maganak de a Roman nem tud semmit…ez az en velemenyem mindenki szamara en is szekely vagyok es az is maradok mert igy neveltek nagy apamek es nagy anyamek legy bator es vedd fell a harcot es vedd meg hazad… De hiaba tanitotak igy nincsenek ojan szekelyek akik ossze fognanak es igen meg mutatnak hogy mennien vanak……

 10. TÓTH KÁROLY said:

  MAGYARNAK ITTHON LEHET,DE MAGYARNAK LENNI AMIKOR SZÜLŐFÖLDJÉN A BUSZON RÁ SZÓLNAK ,HOGY ÉDESANYA NYELVÉN NE BESZÉLJEN .OTT NAGY BAJ VAN.ÖSSZETARTOZUNK MI IS ÉDESANYANYELVÜNKÖN BESZÉLÜNK.FOGUNK IS.AMEN.

 11. Bodrogi Noémi said:

  Magyarországról miként lehetne (és mennyiért) kokárdát vagy székely zászlót rendelni? Előre is köszönöm a választ!

 12. csakúgymondom said:

  Nem tudom, ki szerkeszti ezt az oldalt és azt sem, hogy ki késziti ezeket a székely szimbólumnak elnevezett rongydarabokat, de egy biztos: a kék és fekete páros azon a kokárdán semmiképpen nem jellemző a székelységre.Még ha piros-fekete lenne, az egészen más:a tulipános ládáktól, a székely harcizászlókig és népviseletig a piros-fekete a leghűebben őrzi a székely jellemet.Még láttuk az újonnan “erőltetett” székely zászlóban a kék-arany kombinációt(ami inkább kék-bronzra hasonlit ma már), de kék-fekete?Ezt honnan szedtétek?Én székely vagyok, itt nőttem fel, de ezzel a szinkombinációval nem igazán büszkélkednék.Semmi köze ennek a kokárdának a székelységhez.A piros-fekete az ősi, a kék-arany az új SZNT szinkombináció.De kék fekete?Ez valami mégújabb lehet…:D

 13. Ráduly Ferenc said:

  Becsben lakom es amint megkapom a lobogot en is kitűzőm:-)

  • Trombitás Árpád said:

   A butaság/tudatlanság legmagasabb foka,valamit elútasítni,amiről nem tudunk semmit.Az első zászló nem mai találmány.

 14. Az első zászló az nem ősi és a címer is rajta a Habsburgok címere. A hét szász várat és az osztrák sast jelképezi, az nem magyar címer!

 15. AMBRUS MIKLOS said:

  AKI SZÉKELY AZ MAGYAR IS,ÉS AKARHOL ÉL MINDIG SZÉKELY MARAD!

 16. Faragó Csaba said:

  “A címeres magyar lobogó, az nem hivatalos zászlója egyetlen országnak sem.”

  Ez ebben a formában nem teljesen igaz. Ugyanis a szerb kormány kissé furcsamód jóváhagyta azt, hogy ez legyen a vajdasági magyarok hivatalos zászlója.

  http://www.mnt.org.rs/57-A-vajdasagi-magyarsag-nemzeti-jelkepe

  Bár meglepődnék, ha ez bármilyen tiltásnak az alapja lenne.

 17. Sziasztok.
  Van valakinek elfogadható magyarázata a hold alakjára. Egyik címeren fogyó, míg a második növekvő holdat ábrázol.
  “Báthory Zsigmond nagypecsétjének jobboldali kartusában Erdély címere látható: felül a nap és a NÖVEKVŐ félhold, alatta a növekvő sas, az alsó mezőben a hét bástya látható.”
  “Hivatalosan Mária Terézia adományozta a nagyfejedelemség rangjára emelt Erdélynek 1765-ben. A címermezőt vörös pólya osztja két részre. Fent kék alapon arannyal fegyverzett, vörös nyelvű, vágott fekete sólyom (turul) talátható, jobbról arany naparctól (ma már csak egyszerű nap), balról ezüst FOGYÓ holdtól kísérve.”

  • Nagy Mária said:

   Ozsváth Sándor művelődéstörténész írja máshol,

   “A SZÉKELYEK HOLDJA
   Ahogy nézegetem a bátran vagy csupán félszegen lobogtatott székely zászlókat (melyek tömeggyártására már cégek szakosodtak, köztük egy-két fürge kínai is!), egyre bosszúsabb leszek. No nem a tilalmas textília, hanem a rajta látható asztrális jelek setesutaságai miatt. A jelenleg is használatos székely címer – szembe nézetből – balra Napot (nem pedig csillagot!), jobbra pedig Holdat tartalmaz, de nem akárhogyan ám! Ezen székely címer legkorábbi ábrázolása még Luxemburgi Zsigmond idejéből való. Mivel a székely nemzet vitézül őrizte a Magyar Királyság délkeleti határait, jutalmul 1437-ben új címert adományozott nekik, mely kék alapon balra aranyló, 16 sugarú Nap-arcot, jobbra pedig telő, ezüst Hold-arcot ábrázolt – az oldalak mindig szemközt nézetben értendők! (A régi székely címeren – ugyancsak kék háttérben – egy jobbkar látható, mely egyenes kardot tart, a markolatnál átszúrt medvefejjel, e fölött egy vörös szívvel, a végén pedig ötágú leveles koronával. 1436-ig volt általánosan használatos. Az „ősire” ma leginkább Székelyudvarhely címere hajaz.) A Zsigmond által adományozott címer később Erdély összetett címerében is megjelenik – a szászok hét bástyája és a magyar nemesség TURULJA
   felett.
   Milyen típushibákat fedezhetünk fel a ma használatos székely zászlók címerein? A legdurvábbal kezdem: a telő Hold helyett gyakran fogyót, azaz a C-betű állásút látunk. Le sem merem írni, hogy mi az üzenete ennek a változatnak – alább talán majd kiderül, miért. De a Nap metamorfózisa is megér egy misét! Mára általában csillaggá „stilizálódott”, ráadásul az eredeti 16 napsugárból 8 csillagág lett, melynek tüskésebb változata a Kálvin-csillagra hasonlít, tömöttebb alakban meg olyan Dávid-szerű. Végzetes tévedés az oldalak felcserélése is. Szemközt-nézetben a Napnak mindig bal, a Holdnak pedig jobb oldalon kell lennie!
   A székelyek címerét – Erdély címerébe foglaltan – két uralkodó is „újrafogalmazta”. Először Mária Terézia az Erdélyi Nagyfejedelemségnek adományozott 1765. éviben, utóbb pedig I. Ferdinánd román király, mikor is 1921-ben, az egyesített Románia címerébe „emelte be” Moldva, Havasalföld, Bánát és Dobrudzsa címere mellé ötödiknek az erdélyit. Mindkét címeralkotás közös jellemzője: a székelyek Holdja fogyó alakban, azaz megfordítva szerepel! Hogy ennek a piciny, de nem elhanyagolható heraldikai változtatásnak mi az üzenete, annak végiggondolását inkább az Olvasóra bíznám…
   A román királyi címer további pikantériája, hogy alkotója egy neves magyar heraldikus volt: Sebestyén József (Szék, 1878 – Kolozsvár, 1964). Őt kérte fel I. Ferdinánd 1921-ben, hogy tervezze meg az új államalakulat címerét. „E feladatot heraldikailag kifogástalanul teljesítette, minek eredményeként 1922. július 6-án a király villásreggelire hívta sinaiai palotájába. Ekkor kapta meg a legmagasabb kitüntetést, a román királyi koronarendet” – írják életrajzában. Sebestyén képzett heraldikus, címerfestő és geneológus volt. Budapesten tanult festészetet az Országos Mintarajziskolában, majd Bécs, München és Párizs tanulmányútjának további állomásai. 1903-tól Nagyváradon tanult heraldikát Sarkantyús Richárd Gyulától. Az I. világháború végén a Székely Hadosztály hadnagyaként harcolt az Erdélyt elözönlő románokkal, majd Brassóban volt hadifogoly (Márton Áron főhadnagy, tábori lelkésszel együtt!), ahol sikerült a kivégzést elkerülnie. Hogy e széki születésű, a Székely Hadosztály honvédelmi harcaiban mindvégig résztvevő, heraldikailag tökéletesen felkészült művész ne tudta volna, hogy a székely címerben milyen is a Hold állása!? Nagyon is tudta! Címertani „csínytevését” fogjuk fel egyfajta fricskának az új államtulajdonossal szemben…
   Ennek, a Köröspataki Keöpeczy Sebestyén József által tervezett címernek, modernizált változata ma az uniós Románia állami címere – benne azzal a bizonyos hátat fordító Holddal!
   Ozsváth Sándor
   művelődéstörténész””

 18. Akárki akármit mondd, a Székely zászló számunkra többet ér mindennél, Addig örvendjenek, ameddig a kéket lobogtatjuk. Kötekednek a kék zászlóval, balhék vannak belőle büntetések, egyszer megelégeli a székely ember az állatságot, s amikor a piros fekete zászlót elővesszük akkor ott már késő lesz simitgatni a dolgokat s finomkodni. Mindennek eljön az ideje, vagy szépen, vagy pedig úgy ahogy apáink csinálták. Katonák voltak őseink, mi is azok vagyun, nem vagyunk mi gyengék akit rugdoshatnak, vagy a földbetiporhatnak. “Egy ezredévnyi szenvedés kér éltet, vagy halált”.Remélem érni fog a megtiszteltetés, hogy az első sorok között legyek, hogyha arrakerül a sor.

  • Dr Nagy-Major Gábor said:

   Ha valaki nem ismerné a XX-ik sz. történelmét: a dél-tiroliak autonómiájuk kiharcolása érdekében még 1950-es évek végén, ’60-as évek elején is robbantgattak és nagyon keményen harcoltak az olasz hatóságok ellen.Ma sem nagyon szenvedik egymást dél-tiroliak és olaszok, Bolzano főterén ma is vannak atrocitások néha…habár már nem fegyverrel, csak szóval, egymás leköpésével, stb.

 19. Fekete Péter said:

  Nem lehetne forintban is megadni az árakat? mivel nem vagyok hajlandó székely zászlóért lejben fizetni!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s